prevod sa engleskog na srpski

Prevod sa italijanskog na srpski | Italijansko srpski, Srpsko Italijanski prevod

prevod sa italijanskog na srpski

Prevod sa italijanskog na srpski - PREVOD SERVISSva komunikacija se obavlja putem mejl-a : info@prevodservis.comItalijanski jezik, najmelodičniji svetski jezik

prevod sa italijanskog na srpski

Ovaj jezik spada u grupu romanskih jezika i njime se koristi 62 miliona ljudi. Njegova osnova je firentinsko narečje. Zanimljivo je da je na petom mestu po rangiranju jezika koji se uče u školama (prvi je engleski, zatim slede francuski, španski, nemački pa italijanski).

Pismo je abeceda koja sadrži 21 slovni karakter. Kuriozitet je recimo da u italijanskom jeziku nema slova J i K. Italijanski jezik poznaje članove ispred imenica i razlikuju se određeni, neodređeni i partitivni član.

Ovaj jezik je najbliži derivat latinskog jezika koji je trenutno u upotrebi u svetu. Dva bitna perioda su oblikovala današnji italijanski jezik. Španci su okupirli Italiju i stigli do vatikana sredinom XVI veka i ovaj period je ostavio trag na italijanski jezik. Drugi period je doba Napoleonovih pohoda na Italiju početkom XIX veka kada je jezik trpeo uticaj francuskog jezika.

Italijanski je zvanični jezik u Italiji i San Marinu a ravnopravan kao službeni u Švajcarskoj.


Italija kroz drugačiji pogled!

- Italija ima najviše hotelskih soba u Evropi.

- U Italiji postoje dve nezavisne države: San Marino i Vatikan.

- Italija je sedma industrijska sila na svetu.