prevod sa engleskog na srpski

Prevod sa japanskog na srpski | Japansko Srpski, Srpsko Japanski prevod

prevod sa japanskog na srpski

Prevod sa japanskog na srpski - PREVOD SERVISSva komunikacija se obavlja putem mejl-a : info@prevodservis.comJapanski jezik - poreklo i specifičnosti

prevod sa japanskog na srpski

Japanski jezik ili nihongo se osim u Japanu govori i u oblastima Kine i korejskog poluostrva, i naravno u ostalim delovima sveta u kojima se nalaze japanski emigranti.

Japanski jezika potiče sa prostora Koreje i Mandžurije. Ono što je sa sigurnošću utvrđeno je da su japanci od kineza preuzeli pismo. Tragovi govore da se to dogodilo u 5. veku. Japansko pismo se razvilo u tri pisma i svako od njih ima svoje upotrebno mesto i način korišćenja. Samo pisanje se može vršiti u dva smera: horizontalno i vodoravno.

Izgovor sadrži pet samoglasnika dok je broj glasova suglasnika veći nego u srpskom jeziku. Gramatika japanskog jezika je definisana formulom subjekat – objekat – predikat. Poznato je da indoevropski jezici imaju strukturu rečenice subjekat – predikat – objekat.

Japanski jezik poseduje dva glagolska vremena: sadašnje i prošlo vreme. Osobenost ovog jezika je nepostojanje roda i broja imenice. Bitno je napomenuti da postoje razlike u pravilima govora u zavisnosti od položaja na društvenoj skali govornika. Različiti se glagolski oblici koriste ukoliko razgovarate sa prijateljem, nadređenim ili nepoznatim osobama.


Ovo možda niste znali!

- Japan čini 6000 ostrva

- U japanu se vozi levom stranom puta.

- Zlatni retriver je najpopularniji kućni ljubimac u Japanu