prevod sa engleskog na srpski

Prevod sa kineskog na srpski | Kinesko Srpski, Srpsko Kineski prevod

prevod sa kineskog na srpski

Prevod sa kineskog na srpski - PREVOD SERVISSva komunikacija se obavlja putem mejl-a : info@prevodservis.comKineski jezik, jezik novog doba

prevod sa kineskog na srpski

Iako je ovo star jezik koji je pretrpeo razne uticaje i promene bitna osobina kineskog jezika je da se pisani jezik vremenom skoro uopšte nije menjao dok se govorrni razvijao prirodnim putem. Većina istorijskih spisa je pisana klasičnim kineskim jezikom koji se razlikuje govornog jezika. Sličan odnos je kao romanski jezici i latinski jezik.

Kinesko pismo je specifično po tome što ga u jednom istom obliku koriste govornici svih kineskoh dijalekata. Jedan karakter skoro uvek ima jedno isto značenje ali se može izgovarati na nekoliko različitih načina.

Porodica kojoj pripada kineski jezik je sino-tibetanska i procenjuje se da svaki peti čovek na svetu govori neki od dijalekata kineskog jezika. Mežutim ti dijalekti su toliko raznovrsnmi da se ponekad govornici i ne mogu razumeti pri međusobnoj komunikaciji. Osnovni govorni kineski jezik, tj. Mandarinski kineski baziran je na Pekinškom dijalektu. Kineski je jedan od šest zvanicnik jezika Ujedinjenih nacija.


Interesantne činjenice o Kini!

- Uprkos veličini cela Kina je jedna vremenska zona.

- Belom bojom se obeležavaju sahrane i pogrebi u Kini.

- Kineski kalendar je najstariji na svetu i potiče iz 2600. godine pre nove ere